Turun Yliopiston Ylioppilaskunta

MIKÄ?

TYY on etu- ja palvelujärjestö, johon kaikki noin 15 000 Turun yliopiston perustutkinto-opiskelijaa kuuluvat automaattisesti ilmoittautuessaan läsnä oleviksi opiskelijoiksi. TYYn jäseniin kuuluvat myös Rauman ja Porin kampusten opiskelijsiipisoihtu_musta_nayttoat.

MIKSI?

Opiskelijat ovat hajanainen ryhmä, jonka edunvalvonta ei usein kiinnosta muita organisaatioita. Ylioppilaskunnat kehittyivät jo varhain yliopistojen historiassa valvomaan opiskelijoiden etuja ja toimimaan vastineena professorien ja henkilökunnan hierarkkiselle järjestelmälle, joka ei tunnistanut opiskelijoita akateemisiksi kollegioiksi, kuten tänä päivänä. Nykyään ylioppilaskuntien erityisasema edunvalvontatasona tunnustetaan yliopistolaissa.

MITEN?

TYY tekee opiskelijan edunvalvontaa yliopistolla opinto- ja kurssiasioissa, kaupungin kanssa, esimerkiksi asumis- ja tilakysymyksissä, sekä valtakunnallisesti, esimerkiksi opintotukeen liittyvissä asioissa. Valtakunnallisesti TYYn toimintaa ohjaa Suomen Ylioppilaskuntien liitto SYL, mutta TYY on myös itse yhteydessä kansanedustajiin ja vierailee Opinto- ja kulttuuriministeriössä.

MISSÄ?

TYYn toimiston löytää osoitteesta Ylioppilastalo A, 1. krs Rehtorinpellonkatu 4 A 20500 Turku. Työntekijöiden ja hallituksen yhteystiedot löydät TYYn sivuilta http://www.tyy.fi/fi/yhteystiedot