UUSI EDARI! So fresh so clean!

Uuden edustajiston kausi saatiin mukavasti käyntiin keskiviikon järjestäytymiskokouksessa. Edaattorien lisäksi paikalla oli porukkaa myös mm. ylioppilaskunnan ”vanhasta” hallituksesta (uudella edustajistolla ei tule olemaan omaa hallitusta siirtymäkaudella eli ennen vuoden vaihdetta) ja tunnelma Turku-salissa oli kaikinpuolin lämmin. Uudet kasvot ja uudet pöytänaapurimme kauppakorkeakoulusta toivat Turku-saliin uusien tuulien raikkautta! Muistakaa, että kaikki ylioppilaskunnan jäsenet ovat tervetulleita seuraamaan edustajiston kokouksia!

Kokouksessa ryhmät järjestäytyivät, nimesivät ryhmäpuheenjohtajat sekä valintatoimikunnan jäsenet. Itse toimin uutena TYY terveeksi -ryhmän rpj:nä, vararpj:nä toimii Martti Merikari.

Edustajisto valitsi itselleen uuden puheenjohtajan. Ehdolla oli kaksi kokenutta ylioppilaskunta-aktiivia: Topi Artukka (vihr) ja Niklas Mannfolk (TuKY). Tiukan vaalin jälkeen edistajiston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Niklas Mannfolk (TuKY) äänin 18-21. Edustajiston varapuheenjohtajana toimii Topi Artukka.

Lisäksi edustajisto teki esityksen yliopiston hallituksen opiskelijajäsenten valinnasta yliopistokollegiolle. Yliopistokollegio valitsee uuden yliopiston hallituksen lähiaikoina. Elämme siis erittäin mielenkiintoista ja historiallista muutoksen aikaa yliopistomaailmassa.

Pieni kertaus yliopistomaailman kuulumisista kesälomalaiselle:

-Eduskunta hyväksyi uuden yliopistolain 16.6.2009.
-Voimaanpanolaki tulee voimaan 1.8.2009
-Uuden lain mukainen järjestäytyminen syksyllä 2009
-Uusimuotoiset yliopistot aloittavat toimintansa 1.1.2010

Yliopistolain uudistus lisää yliopistojen autonomiaa ja tekee niistä itsenäisiä oikeushenkilöitä. Yliopistoista tulee itsenäisiä julkisoikeudellisia laitoksia tai säätiölain mukaisia säätiöitä. Uudella yliopistolailla säädetään yliopistojen tehtävistä, hallinnosta, toiminnan rahoituksesta ja ohjauksesta sekä yliopistojen tutkimukseen ja opetukseen, opiskelijoihin ja henkilöstöön liittyvistä seikoista.

Lisätietoja opetusministeriön sivuilta.

Ensimmäisessä edarissa päästiin heti käsiksi myös kuuluisaan pilkun viilaukseen. Edustajiston työjärjestyksen ottamista pöydälle ensimmäisessä kokouksessa kritisoitiin, mutta eipähän jäänyt tuoreelta edaattorilta ainakaan säännöt lukematta. 🙂

Kokous sujuikin kokonaisuudessaan erittäin mukavasti. Innolla uuteen kauteen!

-Hanna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s