Vaalikyselyn tulokset otettiin huomioon vaalityössä

Syyskuussa tehdyn vaalikyselyn satoa käytettiin hyväksi vaaliteemojen suunnittelussa. Ehdokkaiden teemakokouksessa lokakuussa kyselyn tulokset käytiin läpi ja niissä ilmenneiden kommenttien mukaisesti muodostettiin TyTen vaaliteemat sekä suunniteltiin vaalikampanjaa. 

Vastaajista lähes jokainen tiesi mikä TYY Terveeksi on. Suurin osa vastaajista oli automatiojäsenyyden kannalla (66 %) tai koki sen yhdentekeväksi. Muutamille automatiojäsenyys oli epämiellyttävä asia. Noin puolet koki saavansa rahoilleen vastinetta, mutta noin puolet taas koki ettei huomaa rahojensa poikivan oikeastaan mitään. Tästä olemme hieman huolissamme ja haluamme muistuttaa, että mm. 44 euroa jäsenmaksusta menee YTHS:lle opiskelijaterveydenhuollon järjestämiseen. (Jos et vieläkään tiedä mihin rahasi menevät, kurkkaa se täältä!) Suurin osa vastaajista (77 %) koki opiskelijan edunvalvonnan TYY:n tärkeimmäksi tehtäväksi, loput korostivat alayhdistysten palvelujen tärkeyttä (18 %) tai opiskelijatapahtumien järjestämistä (4 %). Suurin osa vastaajista aikoo äänestää edustajistovaaleissa, mikä on erityisen innostavaa! 

Teemaehdotuksissa toistui selvästi opiskelijoiden terveydenhuolto, mieleterveystyö, resurssien riittävyys, Tylkkärin tarpeellisuus, päihdetyö, Medisiinan tilat ja sitoutumattomuus. Useat vastaajista näkivät liiallisen poilitikoinnin ja laajan yhteiskunnallisen vaikuttamisen huonona asiana. Heidän mielestän TYY:n fokuksen ei tulisi olla politikoinnissa, vaan opiskelijan asiassa. Tämä erityisesti sai kannatusta myös ehdokkaiden joukossa, minkä takia siitä tuli myös TyTen kärkiteema näissä vaaleissa. TyTen vaaliteemat ovat nähtävissä täällä.

Vielä ehdit äänestää ennakkoon osoitteessa https://vaalit.utu.fi/tyy/voting/login.do 
Varsinaiset äänestyspäivät ovat 5. ja 6.11.

Kyselyn yhteydessä järjestettiin arvonta yllätyspalkinnosta vastanneiden kesken. Palkintona on haluttu ja ajaton mukiuutuus, arabian Muumi Seikkailu Muuto –muki. Arpaonni suosi Emmi Suomelaa, onnittelut voittajalle! 

Mirva Matikka
Vaalikoordinaattori

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s