TLKS:n kanta TYY:n edustajistovaaleihin

Hei kollega,
kuten ehkä oletkin jo huomannut, Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) edustajistovaalit ovat taas käynnissä. Tänä vuonna TLKS on päättänyt ottaa vahvemmin kantaa edustajistovaaleihin. TYY:n edustajisto päättää, millaista linjaa opiskelijat ajavat yliopiston hallinnossa.
Lääkiksen sisäänottomäärien korotukset ja yliopiston pienentyneet resurssit ovat johtaneet siihen, että on erityisesti nyt elintärkeää saada lääkisläisten ääni kuulumaan ylioppilaskunnassa ja tätä kautta yliopiston hallinnossa. OKM aikoo todennäköisesti yhä kiristää yliopistoon kohdistuvaa rahoitusta ja tätä kautta painostaa yliopistot profiloitumaan ja suoraviivaistamaan toimintaansa. Mahdollisessa profiloitumisessa lääketieteellisellä tiedekunnalla on paljon valttikortteja, kuten vahva opiskelumotivaatiomme ja urasuuntautuneisuutemme. Meillä on myös paljon aktiivisia, tutkimuksesta kiinnostuneita opiskelijoita, ja valtakunnallisestikin korkeatasoisia hankkeita, kuten PET-keskus ja Biopankki. Nämä seikat kuitenkin helposti unohtuvat, jos niitä kukaan ei ole aktiivisesti ajamassa yliopiston ylemmässä hallinnossa. Jos haluamme, että yliopistomme panostaa tulevaisuudessa tiedekuntaamme ja antaa sille tarvittavat resurssit ja tilat, on meidän saatava lääketieteen opiskelijoita yliopiston ylempiin hallinnon elimiin osallistumaan keskusteluun. Se, minkälaista viestiä yliopistolle viedään, riippuu TYY:n edustajistosta.
TYY:ssä lääkisläisten ja TLKS:n asiaa ajaa TYY Terveeksi-ryhmä. TYY Terveeksi ajaa juuri yllä mainittuja asioita eteenpäin yliopistossa, ja on TLKS:n edunvalvonnan jatke. Jokaiselta vuosikurssilta on tsempattu ihmisiä asettumaan ehdolle TYY Terveeksi listalle, jotta jokaisen olisi mahdollista löytää oma kurssilainen tai muuten pätevä henkilö, jota vaaleissa kokee haluavansa äänestää.
Mitä voit tehdä? TLKS:n jäsenenä osallistuaksesi etujemme ajamiseen yliopistossa, voit antaa äänesi edustajistovaaleissa! Viedään viestiä yliopistolle laadukkaasta ja tuottavasta tiedekunnasta, jonka resursseja ei voi enää leikata ja pienryhmiä suurentaa! Äänestämässä voit käydä linkistä: https://vaalit.utu.fi/tyy/voting/login.do
Äänestä heti, sillä tässä asiassa meillä ei ole varaa vaipua passiivisuuteen!
Rasmus Kentala, Turun Lääketieteenkandidaattiseura ry:n puheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s