Uusi vuosi, uutta edunvalvontaa!

photo5987857466815262485
Sauli Seittenranta
Ryhmäpuheenjohtaja

Edarivuosi 2019 starttasi tammikuun kokouksella. Vuoteen lähdettiin kunnianhimoisella 19 sivua pitkällä toimintasuunnitelmalla (tosu), jonka käytännön toteuttamisesta vastaa TYYn 7-päinen hallitus yhdessä ylioppilaskunnan työntekijöiden kanssa. Nämä tosuprojektit jakautuvat karkeasti kolmeen luokkaan: koulutuspolitiikka, sosiaalipolitiikka ja muut (järjestöyhteistyö, liikunta, viestintä, jne.).

Koulutukseen liittyen tärkeitä tosuprojekteja ovat hyvien välien rakentaminen uuden rehtorin kanssa, yliopiston strategiauudistukseen vaikuttaminen ja opiskelujen joustavoittaminen mm. sähköisiä tenttejä suosimalla. Opiskelijoiden hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyen ylioppilaskunta pyrkii tehostamaan terveyspalveluista tiedottamista tuutoroinnin yhteydessä, vaikuttamaan YTHS:n ja kaupungin suuntaan palveluiden saatavuuden parantamiseksi sekä kannustamaan yhdistyksiä hyvinvointitapahtumien järjestämiseen.

Näiden lisäksi TYY tulee lähelle opiskelija-arkea
– osallistumalla aktiivisesti yliopistolle tulevien kierrätyspisteiden toimivuuden seurantaan,
– selvittämällä yliopiston suihku- ja pukuhuonetarjontaa opiskelijaliikunnan edistämiseksi,
– kartoittamalla tiedekuntien läsnäolovaatimuskäytäntöjä ja
– arvioimalla opiskelutilojen aukioloaikojen riittävyyttä.

Nämä tulevat toimenpiteet ovat hyvin pitkälle linjassa sen kanssa, mitä myös TYY Terveeksi tavoitteli viime vuonna TYYn edustajistossa. Erityisen hienoa on nähdä terveyspalveluihin liittyvien linjausten konkretisoitumista. Tänä vuonna TyTe vahvistaa samoja teemoja, eli mielenterveyttä, opintojen joustavuutta ja järkevää taloutta, joiden lisäksi keskitymme ainakin kahteen isompaan kehityskohtaan.

DigiTYY
Ylioppilaskunnan johto kaavailee tuleville vuosille TYYn oman mobiilisovelluksen kehittämistä. Monen mielestä jonkinnäköinen TYY-App voisi olla merkittävä palvelu kaikille opiskelijoille ja hyvä tapa lähentyä jäsenistön kanssa. Palvelussa voisi olla ruokalistojen, kampuskartan ja tapahtumakalenterin lisäksi myös netti-Tylkkäri, tiedotussivu ja kukaties jonain päivänä vielä ilmainen opiskelijakorttikin. Tänä vuonna TYY Terveeksi on aktiivinen ja aloitteellinen mobiilisovelluksen alkutaipaleella.

Tylkkäri
Viime syksynä Tylkkäri-keskustelu oli kiivas TyTen budjettileikkausaloitteesta lähtien. Mitään selvää muutosta ei edustajiston kesken saatu aikaiseksi vaan ainoastaan Tylkkärin johtokunnalle osoitettu epämääräinen linjaus, joka kehotti ”aloittamaan digitaalisen sisällön kehityksen suunnittelutyön”. Tänä vuonna kartoitamme ainejärjestöjen kanssa tiedekuntamme lukijamäärää ja pohdimme, onko Tylkkärin sähköistämisen tai leikkaamisen ankarampi tavoitteleminen paikallaan.

Tässä siis tulevaisuudenkuvia ylioppilaskunnan suunnalta. Lisäksi TyTe järjestää keväällä luentomuotoisen tapahtuman opiskelijoiden hyvinvointiin liittyen ja valmistautuu syksyn 2019 edustajistovaaleihin päätähuimaavalla pöhinällä.

Jos sinulla on ajatuksia TYYn, yliopiston tai YTHS:n toimintaan liittyen tai haluat kertoa oman tarinasi Turussa opiskelemisesta, tule juttelemaan Medisiinalla tai Dentsulla tai laita viestiä meille, TyTen edaattoreille. Alla olevasta linkistä löydät tämän kauden edaattorit.

https://tyyterveeksi.net/edaattorit/

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s