Lokakuun kokous 28.10

OPISKELIJAEDUSTAJIEN VALINTAA
Edustajien valinta Turun ylioppilaskyläsäätiön (TYS) valtuuskuntaan ja hallitukseen.
Edustajisto valitsi valtuuskuntaan edustajiston puheenjohtajan Niklas Mannfolkin ja viisi muuta edustajaa: Topi Artukan, Aki Halosen, Eero Hokkasen, Teemu Oksasen ja Eetu Simpasen. TYSin hallitukseen valittiin TYYn sosiaalipoliittinen sihteeri Minttu Naarminen ja hänen suostumukseksellaan vuoden 2010 ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajan (valitaan 9.12.).

SUURIN TYÖ TEHDÄÄN ALAYHDISTYKSISSÄ!
Ohjesäännön hyväksyminen alayhdistyksistä ja avustuksista.
Alayhdistys: TYYllä on 110 erilaistalayhdistystä. Yhdistyksistä 54 on ainejärjestöjä, osakuntia 4 ja erilaisia harrasteyhdistyksiä yhteensä 52. Kaikki alayhdistykset ovat itsenäisiä rekisteröityjä yhdistyksiä. Yhdistysten asemaa TYYssä säätelee ohjesääntö alayhdistyksistä ja avustuksista.
Taustaa:
Turun yliopiston ja Turun kauppakorkeakoulun yhdistymisen myötä myös ylioppilaskunnat yhdistyvät. Yhdistyminen kasvattaa alayhdistysten määrää TYYssä. Muutokset ovat vaatineet alayhdistyssäännön päivitystä.

Ylioppilaskunnan tehtävä on huolehtia opiskelijoiden edunvalvonnasta ja jäsenpalveluista. TYY on suuri organisaatio (ensi vuonna 14 500 jäsentä), joka ei kykene toimimaan lähellä jokaista jäsentään. Opiskelijakontakti luodaan alayhdistysten (T(H)LKS, Kinokopla yms. kautta)! Edaattorikollega Teemu Oksanen (Ryhmä Lex) kirjoittaa erinomaisesti alayhdistyksistä ryhmänsä blogissa: Miksi TYYllä on alayhdistyksiä?
Uusi ohjesääntö antaa alayhdistysten toiminnalle säännöt ja raamit. Suurin kiitos kuuluu alayhdistystoimijoille, jotka tekevät työn!
Lisää alayhdistyksistä: http://www.tyy.fi/alayhdistykset
TuKy ry hyväksyttiin TYYn alayhdistykseksi 23.10.09 Turun kauppakorkeakoulun viimeisissä vuosijuhlissa!

TYYN POLIITTISET LINJAUKSET JA TOIMINNAN SUUNNITTELU ENSI VUODELLE
Lähetekeskustelu poliittisesta linjapaperista, toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta vuodeksi 2010.
Poliittisen linjapaperin (lipa) suurimmat kokonaisuudet ovat TYYn koulutus- ja sosiaalipoliittiset linjaukset. Koulutuspolitiikkaan (kopo) kuuluvat mm. linjaukset koulutusjärjestelmästä ja opetuksesta, sosiaalipolitiikka (sopo) taas käsittää opiskelijoiden toimeentuloa, asumista, hyvinvointia ja terveyttä koskevat linjaukset. Muita linjapaperissa käsiteltäviä kokonaisuuksia ovat tasa-arvo, kunnallinen vaikuttaminen, kehitysyhteistyö (kehy), ympäristö, alayhdistykset, opiskelijaperinteet, yritysyhteistyö, viestintä ja tuutorointi.
TYYn poliittisten linjausten pohjalta muodostuu vuosittainen ylioppilaskunnan toimintaa konkreettisemmin käsittelevä toimintasuunnitelma (tosu).

KURSSIKIRJAT
Ovatko kaikki kurssikirjat lainassa Medisiinan kirjastosta? Eikä kiinnosta ostaa Essential Cell Biologyn -opusta (eikä kannata)?
Muistakaa, että TYYllä on edelleen oma kirjastonsa, joka sijaitsee hieman piilossa Ylioppilastalo B:n 2. kerroksessa. Mutta etsivä löytää, sieltä löytyy myös lääketieteen kurssikirjoja.
TYYn kirjasto on avoinna ma 14.00–18, ti-pe 10–14.30.

Hyvää syksyä!
Hanna Hietalampi
rpj, TYY terveeksi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s