TyTe SYLissä

Matka kohti Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokousta alkoi ja kauan ennen itse kokouspaikalle lähtöä. Ensin laskettiin ryhmien kiintiöt auhteutettuna edustajistopaikkojen määriin, sumplittiin miten paikkoja jaetaan ja kenelle ja lopulta siitä, kuka nukkuu kenenkin vieressä. TYY Terveeksi sai lähettää liittokokoukseen lokakuun edustajiston kokouksen päätöksellä yhteensä kaksi varsinaista ja kaksi varaedustajaa: aina yhtä tehokkaat ja tuttavalliset Lassi, Mirva, Antti ja Joel.

TyTe toimi liittokokouksessa osana Lääketieteilijöiden ja Oikeustieteilijöiden Liittoa, johon kuuluvat edustajat lääketieteellisten ja oikeustieteellisten tiedekuntien sitoutumattomista edustajistoryhmistä. SYL:n liittokokouksessa LOL:lla oli laskettuna yhteensä 12 edustajaa, mikä tekee LOL:sta yhden kansallisen ylioppilaskuntaliikkeen suurimmista toimijoista (suurimmalla ryhmällä HYY oli 15 edustajaa). Sairastapauksen takia joukkomme kuitenkin harmiksemme supistui yhteentoista, mikä ei tosin ole pieni äänimäärä sekään.

Tunnelmia #kotiin lähtiessä!

TyTe tarjosi silitystä

”Ihan hyvin meni, pysyttiin tiukkana.” -Joel Holmén

Liittokokouksessa päätetään tulevan vuoden linjauksista, sekä niistä asioista mitä Arkadianmäelle opiskelijoiden äänellä ajetaan ja lobataan. Samalla päätetään siitä, kuka asioitamme kansallisella tasolla hoitaa. Liittokokous on aina myös mitä parhain paikka kuulostella muiden ylioppilaskuntien tilannetta ja tunnelmia.

LOL:n fokuksessa oli hallitusta muodostaessa ehdokkaiden pätevyys ja asiaosaaminen. Vaikka SYL:ssä kasvaa usea poliittinen toimija ja vaikka edunvalvonta on aina myös politikointia, ei poliittista kasvamista tule tehdä opiskelijan edunvalvonnan kustannuksella. Ehdokas voi omata poliittisen taustan, tai olla puhtaasti ylioppilaskuntansa kasvatti, mutta asiaosaamisen tulee olla hallussa mikäli opiskelijoiden äänellä haluaa puhua.

Juhlapuhujana SYL:n liittokokouksessa esiintyi Timo Soini. Soinia ei turhaan tituleerata yhdeksi Suomen parhaimmista puhujista, sillä hänen puheestaan löytyi jokaiselle jotakin, retorisia ja yksinkertaistavia keinoja kaihtamatta. Soinin puheista voi olla montaa mieltä, mutta puhua hän kyllä osaa.
Tiukkojen neuvotteluiden päätteeksi hallituksen puheenjohtajaksi valittiin lopulta 29-vuotias   humanististen tieteiden kandidaatti Jari Järvenpää Tampereen yliopiston ylioppilaskunnasta (Tamy). Liittokokous valitsi puheenjohtajan lisäksi hallitukseen kuusi jäsentä, ja he ovat TYY:n nukuinen hallituksen puheenjohtaja Jussi Nieminen, Janne Hälinen (Lapin yliopiston ylioppilaskunta LYY), Lauri Lehtoruusu (Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY), Paula Martikainen (Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta ISYY), Iiris Niinikoski (Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY) ja Silja Silvasti (Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY). Onnea ja rohkeutta heidän toimintaansa koko LOL-delegaation puolesta!
Mitä tästä kaikesta jäi käteen? Kaikki delegaatit voivat varmasti allekirjoittaa sen, että viikonloppu oli vähintäänkin ikimuistoinen. Tämän kaltaista keskustelua, jännitystä ja tunteellisuutta saa harvoin opiskelijakentässä kokea. Kaikki paikalla olleet olivat opiskelijavaikuttamisen kärkeä, ja käyty keskustelu oli myös sen mukaista.

Ylen toimittaja Kyösti Hagert kävi tekemässä juttua SYL:n liittokokouksesta marraskuussa, juttu ilmestyi 10.12. http://areena.yle.fi/tv/2160130
Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s