Edustajisto järjestäytyy: TyTen tyrkky hallitukseen

Syyslukukausi oli varmasti kaikille opiskelijoille kiireinen – oli omalla agendalla sitten pelkät opiskelut tai edustajistovaalit. MyösTurun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden sitoutumaton edustajistoryhmä TYY Terveeksi valmistautui edustajistovaaleihin ja pohti, miten me haluamme ylioppilaskunnassa vaikuttaa. Osallistuin TYY Terveeksi edari-infoon. 17.9 ja vajaan kolmen kuukauden kuluttua 3.12 uusi edustajisto valitsi minut TYYn hallitukseen. Edustajistovaalien ja hallitusvalinnan välille mahtui kuitenkin paljon muuta ja näin jälkikäteen ajateltuna tuntuu kuin aikaa olisi mennyt paljon enemmän.

Olen toiminut opiskelijan edunvalvonnan parissa jo useita vuosia, mutta tämän ”edunvalvontakuplan” ulkopuolella en ole erityisen tunnettu. Osallistuinkin TyTe:n ensimmäiseen edustajistotapahtumaan varoivaisen uteliaasti sillä ei ole lainkaan itsestäänselvyys, että uutena tekijänä pääsee täysillä hommaan mukaan. Tätä ei kuitenkaan tarvinnut TyTe:n kohdalla pelätä. Pääsin heti mukaan porukkaan ja sain suunnattomasti apua ja tukea vaalikampanjassa. Erityisesti vaalikoordinaattori Henni Hiltunen varmisti kädestä, ja ehkä joskus jopa vähän jalasta pitäen, että tiedän mitä tapahtuu ja miten asiat etenevät.

Edustajistovaalien jälkeen alkoi hallitushaku, johon ilmoittauduin ensimmäisten joukossa mukaan. Hallitushaastattelu oli ehdottomasti yksi jännittävimmistä tilanteista tämänvuoden aikana. Ehdokkaiden paneelimuotoinen haastattelu oli kaikille avoin tilaisuus ja se ladattiin vielä nettiin myöhemmin katsottavaksi. Vaikka haastattelussa oli paljon pelissä, pystyin osallistumaan (olosuhteisiin nähden) rauhallisesti ja itsevarmasti. TyTe sekävaalirenkaan muodostavat TuKY-lista ja Ryhmä Lex valmensivat minua yhdessä omien ehdokkaittensa kanssamuutamaa päivää ennen paneelia. Lisäksi TyTe:n aktiivit jaksoivat vielä illalla medisiinalla olla keskustelemassa ja tsemppaamassa. Kiitos vielä kaikille tutuille naamoille, jotka tulivat seuraamaan haastatteluani.

Suurin kiitos ja suurin skumppalasi kuuluvat kuitenkin Lassi Laineelle, joka vastasi hallitusneuvotteluista. Lassi oli alusta asti mukana kokemassa tätä jännää kanssani ja kokoamassa hallitusta, jossa myös lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden osaaminen on esillä. Lisäksi Lassi valittiin edustajiston puheenjohtajaksi. TyTe ei ole vuosiin ollut TYYssä niin näkyvässä roolissa kuin seuraavana vuonna.

Hallitusvalinnan jälkeiset viikot ovat kuluneet koulutuksissa ja uuteen porukkaan tutustuessa. Myös pitkälle aamuun jatkuvia juhliakin on tainnut mahtua mukaan. Seuraavan päivän perehdytyksiin on kuitenkin uljaasti jatkettu jo edarivaaleistakin tutuksi tulleella ”ei nukuta!” mentaliteetilla. Uusi hallitus on saanut nauttia välillä melko intensiivisestäkin perehdytyksestä sekä TYYn palkattujen työntekijöiden ja vanhan hallituksen seurasta. Koulutuksen viesti on selvä: tästä se työ vasta alkaa ja vielä paljon on opittavaa. Allekirjoittanut on kuitenkin jolähtökuopissa valmiina odottamassa innolla seuraavaa vuotta ja uusia jännittäviä tilanteita. Kunhan saamme jaettua hallituksen sisäiset vastuualueet, voi homma todella lähteä käyntiin!
Uuteen hallitukseen voi tulla tutustumaan perjantaina 11.12 kello 12–14 TYYn glögeillä. Niille, jotka eivät pääse paikalle, toivotan hyvää joulua ja mahtavaa uuttavuotta.

Jyri Lähdemaa
TYY:n hallituksen jäsen 2016

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s