TyTeläisen vuoden alku TYYn hallituksessa

Päätin vuoden 2015 mahtavaan uudenvuoden juhlaan. Muistin kaksi tuntia vuoden vaihtumisen jälkeen skoolata pääsemistäni ylioppilaskunnan hallitukseen, jossa sain vielä haluamani opinto- ja koulutusasia sektorin. Vuosi 2016 on puolestaan alkanut perehdytyksellä. Perehdytyksen jälkeen on tullut perehdytystä, jota on seurannut vielä lisää perehdytystä. Uudet asiat kuten yammerin käytön oppiminen, kopo-sektorin sähköpostitulvan kaitseminen ja verkkolevylle kirjautuminen tuottivat ehkä jopa suhteettoman suurta onnistumisen tunnetta. Lääketieteellisen tiedekunnan tiukka opetustahti on kuitenkin valmistanut minua hyvin tilanteeseen, jossa pitää nopeasti oppia monia uusia asioita, vaikka opetuksen aihe olikin tällä kertaa täysin erilainen.

Muuten aikani on kulunut mukavasti yliopiston työryhmien dokumentteihin ja opinto- ja elinkeinoministeriön sopimusneuvottelumateriaaliin tutustuessa. Olen myös päässyt lounaalle yliopiston rehtorin kanssa, tapaamaan Turun kaupungin päättäjiä sekä yksittäistä kansanedustajaa. Helmikuun alussa tapaan Suomen Ylioppilaskuntien liiton hallitusta ja edunvalvontasektoria. Lisäksi aloitan tapaamiset kaikkien yliopiston tiedekuntien dekaanien ja kauppakorkeakoulun johtajan kanssa.
Vaikutusmahdollisuuteni ovat kasvaneet aivan valtavasti verrattuna aikaani ainejärjestön kopona tai tiedekunnan hallopedina (hallinnon opiskelijaedustaja). Odotan innolla tulevaa vuotta huolimatta kaikista haasteista (lue: vaikeuksista ja ongelmista) mitä vuosi ja yliopiston sopeutustoimet tuovat tullessaan. Olen uudessa hallituksessa yksi niistä kokeneimmista tekijöistä – näillä kilometreillä pitäisi saada tuloksia.
Vaikka perehdytysten ja uusien kontaktien merkitystä ei saa aliarvioida on alkuvuoden suola kuitenkin ollut hallituksen TYYppeihin tutustuminen. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta hallitustoverini olivat minulle melko vieraita. Koska hiljaa perehdytyksissä istuen on hankala tutustua muihin, lähti TYYn hallitus + työntekijät mökkeilemään Kunstenniemelle ja suunnittelemaan tulevaa vuotta. Kaksipäiväiseen mökkireissuun kuului projektinhallinta koulutusta ja ryhmätöitä. Myöskään vapaa-aikaa ei ollut ohjelmasta unohdettu.
Ensimmäisessä projektin hallintaa opettavassa ryhmätyössä piti teipistä ja paperista rakentaa tuoli. Ryhmätyö päättyi hieman huvittavaan lopputulokseen useamman visionäärin ja yhden paperin syvintä olemusta pohtivan R&D spesialistin tarttuessa toimeen. Uskomaton tuotoksemme on ikuistettu viereiseen kuvaan. Alun kangertelun jälkeen projektit sujuivat huomattavasti paremmin, joten kenenkään ei tarvitse huolestua TYYn hallituksen projektitaitojen mahdollisesta puutteesta. Tuoleja meitä tuskin kuitenkaan näkee kokoamassa 🙂 Muuten mökkeily meni omalla painollaan. Eksyimme vain hetkeksi metsään polttopuita etsiessämme, pidimme hallituksen aamukoulun mökkihöperyydestä huolimatta ja olosuhteita uhmaten selvisimme myös yöstä mökillä.
 
Mökkeily ei kuitenkaan ollut pelkästään projekteja ja harjoituksia. TYYn hallituksessa luonnostelimme myös vuoden projektien toteuttamissuunnitelman. Hallitus on täynnä innokkaita tekijöitä ja meillä on loistavia ideoita sekä osaamista toteuttaa suunnitellut projektit käytännössä. Tuleekin olemaan kiinnostavaa seurata aitiopaikalta, miten edustajiston välillä erittäin ideatasoinen keskustelu konkretisoituu meidän kauttamme toiminnaksi.
Tammikuun ollessa lopuillaan perehdytykset ja suurin osa suunnittelusta on nyt takana ja ylioppilaskunnan edunvalvonnan vuosi 2016 voi lähteä täysillä käyntiin.
Jyri Lähdemaa

TYY:n hallituksen koulutuspoliittinen vastaavaa 2016

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s