Kirjaston lakkautus, remontointi ja TYYn muutto

Viime edustajistokauden yksi puhutuimmista päätöksistä oli TYYn kirjaston lakkautus. TYY Terveeksi oli enemmistössä mukana lopettamassa kirjaston palveluita. Tuolloin päätös herätti paljon keskustelua ja kirjaston säilyttämisen puolella olleet kritisoivat lakkauttamista kannattaneita edustajistolistoja välillä hyvinkin rankoin sanakääntein. Itse olen TYYn hallituksessa päässyt näkemään päätöksen toteuttamista käytännössä ja tilan hyödyntämistä muuhun tarkoitukseen.

Hallitus aloitti jo heti tammikuussa kirjaston siivoamisen, mikä ei välttämättä ollut se mielikuva, joka istuvalla koulutuspoliittisella vastaavalla oli hallitustyön luonteesta. Pääosa kirjoista oli hyvin vanhoja ja niiden jakaminen eteenpäin oli todella vaikeaa. Tätä vasten edustajistossa käydyt keskustelut siitä, miten paljon käytetty ja tarpeellinen palvelu kirjasto oli, alkavat näyttää hieman kyseenalaisilta. Toivon kuitenkin, että kirjaston palveluita eniten tarvinneet kävivät hakemassa kirjat ilmaiseksi itselleen opiskelun helpottamiseksi. Osa kirjoista meni antikvariaattiin ja loppuja kirjoja jaettiin pitkin kevättä. Koska varastotilaa on vähän, TYYn toimiston muuton alkaessa ylijääneet kirjat tullaan valitettavasti polttamaan.

kuva1.png

Vanhan kirjaston siivoaminen oli kuitenkin yllättävän hauskaa ja hyllyjen seasta löytyi paljon vanhoja aarteita, joiden tulisi olla paremmin esillä. Aino Aaltosen patsas siirrettiin kirjastosta pölyttymästä ja patsas etsii tällä hetkellä vielä lopullista uutta paikkaansa. Kirjaston peräseinältä löytyi myös Pro Patria (Isänmaan puolesta) -taulu, johon on kaiverrettu viime sotiemme Turun seudun veteraaneja. Taulu tullaan siirtämään remontoituun Turku-saliin, jossa se tulee lopultakin samaan ansaitsemansa huomion.

kuva2.png

Siivoamisen jälkeen vanha kirjasto remontoitiin väistötiloiksi, joihin ylioppilaskunta ja Turun ylioppilaslehti muuttavat huhtikuun alussa, kun YO-talo A remontoidaan kauttaaltaan. Vaikka kirjaston lakkauttamista ei väistötiloilla perusteltukaan, on vaikea ajatella miten TYY pystyisi jatkamaan toimintaansa ilman helppoa muuttoa naapuriin. TYY ei jää kirjastoon asumaan, vaan siirtyy syksyllä takaisin vanhoihin tiloihinsa, kunhan remontti saadaan valmiiksi. Tämän jälkeen kirjasto palvelee ympärivuorokautisesti ainejärjestöjen toimitilana. Tilan käyttötuntimäärä tuleekin kasvamaan dramaattisesti verrattuna sen aikaan kirjastona ja kaiken kaikkiaan koen uusien tilojen palvelevan ylioppilaskunnan jäsenistöä ja erityisesti ainejärjestöjä nykymuodossaan paremmin. Paljon keskustelua ja hampaiden kiristelyä aiheuttanut päätös on osoittautumassa ehdottoman oikeaksi. Hyvä TyTe 🙂

 

Loppuun vielä tiivistettynä TYYn toimiston muutosta

TYYn kanslia muuttaa maanantaina 21.3. Turun yliopiston päärakennuksen pohjakerrokseen opiskelija- ja hakijapalveluihin. Kanslia palvelee 22.3. alkaen uusilla aukioloajoilla ma-pe klo 12–14.

TYYn toimisto muuttaa maaliskuun lopussa Ylioppilastalo B:n toiseen kerrokseen, entisen TYYn kirjaston tiloihin. Uusi osoitte on 1.4. alkaen Rehtorinpellonkatu 4 B 2. krs, 20500 Turku.

TYYn lainatavarat sekä kokous- ja juhlatilojen avaimet siirtyvät kanslian palveluista TYYn järjestö- ja hallintoasiantuntijalle. Nämä voi noutaa 1.4. lähtien väistötiloista Ylioppilastalo B:n toisesta kerroksesta.

TYY palvelee väistötiloissa kevään ja kesän. Lisätietoa saat täältä: www.tyy.fi/muutto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s