TyTe vaalivoitolla uuteen edustajistokauteen

Lääketieteellisen tiedekunnan TYY Terveeksi -edustajistoryhmän eli TyTen edustajistokausi 2018–2019 on käynnistynyt vauhdikkaasti vaalivoitolla. Edustajistoon meiltä valittiin seitsemän varsinaista edaattoria ja 21 varaedaattoria. Allekirjoittanut toimii kuluvan kauden ryhmäpuheenjohtajana ja Tapani Strander varapuheenjohtajana. TyTeläiset ovat näkyvästi edustettuna myös muissa TYYn toimielimissä. Henni Hiltunen toimii edustajiston varapuheenjohtajana ja Iina Ryhtä edustaa TYYn hallituksessa opiskelijakulttuuri-, liikunta ja sosiaalipoliittisena vastaavana. TYYn taloustoimikunnassa toimii Onni-Pekka Simola, valintatoimikunnassa Simo Nuuttila, Turun Ylioppilaslehden johtokunnassa Leo Alho ja Simo Nuuttila sekä TYYn avustustoimikunnassa Sauli Seittenranta, Carl Sjövall ja Ville Forsström.

Kuluvalla kaudella TyTe aikoo entisestään tiivistää suhteitaan tiedekunnan neljään ainejärjestöön: hoitotieteen ainejärjestö Adaptukseen, biolääketieteen ainejärjestö IVAan, Turun Hammaslääketieteen kandidaattiseuraan ja Turun Lääketieteenkandidaattiseuraan. TyTe edustaa kaikkia tiedekunnan opiskelijoita ja neljää ainejärjestöä, joten on tärkeää, että niitä kaikkia kuullaan. Yksi yhteistyön muoto on osallistua Forum Medicumiin, joka on kaikkien neljän ainejärjestön keskustelufoorumi. Toinen yhteistyön muodoista on osallistua Suomen Medisiinariliiton ylioppilaskuntavaliokunnan (YAVA) toimintaan. YAVA koordinoi lääketieteellisten edustajistoryhmien toimintaa valtakunnallisesti. Toinen valtakunnallinen vaikuttamisfoorumi on Lääketieteen ja Oikeustieteen opiskelijoiden Liitto (LOL). Tässä ryhmässä TyTen delegaatit osallistuvat syksyllä Suomen Ylioppilaskuntien Liiton (SYL) liittokokoukseen.

Yhteistyön tiivistämisen lisäksi TyTe lisää toimintaansa tapahtumien muodossa. Jatkossa TyTe järjestää tapahtumia puolivuosittain. Tapahtumat tulevat painottumaan TyTen nimen mukaisesti terveyteen ja hyvinvointiin. Kuluvalle keväälle on suunnitteilla tapahtuma yhteistyössä TLKS:n ulkoasiaintoimikunnan kanssa. TyTen tapahtumavastaavana toimii kuluvalla kaudella Rebecca Suomi.

TyTe tekee töitä kuluvalla kaudella etenkin neljän vaaliteeman eteen: kuminauhaa opintoihin, järkeä opiskelijavalintoihin, mielenterveysasiat kuntoon ja vastuullista sekä pitkäjänteistä taloudenpitoa. ”Kuminauhaa opintoihin” pitää sisällään sähköisen tenttimisen lisäämisen ja etäopiskelun mahdollisuuksien parantamisen. Turun yliopistossa digitaalista opiskelua ei ole vieläkään riittävästi hyödynnetty. TyTe tulee valvomaan, että aikaisemmin linjatut Digitalisaation Top-10 –tavoitteet ja digitalisaation strategiapaperia tullaan viemään eteenpäin, ja sähköistä opiskelua edistetään koko yliopistossa.

TyTe tulee panostamaan opiskelijoiden mielenterveysasioiden hoitoon tälläkin kaudella. Huolta herättää YTHS:n resurssit, etenkin jos AMK-opiskelijat siirretään YTHS:n piiriin. Myös opiskelijoiden jatkohoitoon pääsy on hankalaa. TYY on ottanut asiakseen ajaa mielenterveysasioita, esimerkkinä voidaan mainita ylioppilaskunnan mielenterveyskuukausi huhtikuussa, jolloin julkaistaan esimerkiksi blogitekstejä, videoita ja tietoiskuja aiheeseen liittyen. Ennaltaehkäisevään mielenterveystyöhön kuuluu myös liikunta ja harrastepalvelut. TYY aikookin tehdä tiiviimpää yhteistyötä CampusSportin kanssa.

Turun ylioppilaslehti eli Tylkkäri on 1931 perustettu perinteikäs opiskelijoiden äänitorvi. TyTen mielestä lehden tulee toimia myös jatkossa. Ylioppilaslehden muuttamiseen sähköiseksi TyTe suhtautuu varovaisen myönteisesti. Tämä voisi luoda kustannussäästöjä ja nykyaikaistaa lehteä. Villinä ideana jatkossa Tylkkärillä voisi olla oma mobiilisovellus, joka yhdistää opiskelijoita sekä viestii ja tiedottaa kampuksen tapahtumista. Aluksi tulee kuitenkin kuulla tulokset käynnissä olevasta Tylkkärin selvityksestä, ja Tylkkärin tilanne tulee tutkia perin pohjin.

Tästä tämä kausi alkaa!

TYY Terveeksi ryhmäpuheenjohtaja
Olli Haapala

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s