Opiskelijoiden hyvinvointi -ilta Pippa Laukan kanssa

Opiskeluiden kuormittavuus, sosiaaliset kiireet ja menestymisen paineet luovat monille opiskelijoille arjen hallinnan vaikeuksia. Elämän- tai ajanhallinnan epätasapaino voi ilmentyä esimerkiksi henkisenä kuormituksena tai mielenterveysongelmina. Siksi TyTe:stä on tärkeää, että näitä aiheita käsitellään ja opiskelijoille on tarjolla riittävästi resursseja tasapainon muodostamiseen.

Tästä aiheesta saimme TLKS:n ulkoasiaintoimikunnan kanssa 23.4. järjestettyyn hyvinvointi-iltaan iloksemme puhumaan urheilulääkäri Pippa Laukan, joka tunnetaan mediapersoonana, kokemusasiantuntijana ja kirjailijana. Kokemusta hyvinvoinnista ja urheilualalta on kertynyt muun muassa naisten jalkapallomaajoukkueen lääkärinä sekä Hintsa Performance Nordicsin lääketieteellisenä johtajana. Pippa on lisäksi julkaissut maaliskuussa 2018 uusimman kirjansa ”Luonnollisesti paras”, jossa hän käsittelee tyttärensä kanssa kokonaisvaltaista hyvinvointia arjesta vapaa-aikaan.

Pippa kertoi puheenvuoronsa aikana omista kokemuksistaan opiskeluaikojen paineista ja kamppailusta syömishäiriön kanssa. Hän painotti henkisen hyvinvoinnin tärkeyttä ja itselleen sopivan vastapainon löytämistä opiskeluiden ohelle. Tasapainon löytämisen apuna hän viittasi Hintsa Performancen ”Circle of Success” -kaavioon, jossa keskiössä on ”core”, ydin. Ytimessä kiteytyy itsetuntemus ja omakuva, jonka ympärille rakentuu muut tasapainon osa-alueet kuten urheilu, ruokavalio ja palautuminen. Kaavio auttaa hahmottamaan, mikä osa-alue kaipaa kulloisellakin hetkellä enemmän huomiota. Jokaiselle tämä tasapaino on yksilöllistä, eikä Pipan mukaan olekaan yhtä sopivaa muottia kaikille opiskelijoille.

Puheenvuoroa seuranneet kiittelivät Pippaa siitä, että hän toi esiin arjen jaksamisen kannalta olennaisia teemoja. Vaikka moni tiesikin jo entuudestaan, mitkä asiat tuovat vastapainoa heidän arkeensa, oli tärkeää saada näihin vahvistusta asiantuntijan näkökulmasta.

Rebecca Suomi
Edaattori

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s